SpekeMotell

SPEKEMOTELL

Enkelt sagt betyr å speke det samme som å tørke. Før i tiden var ferskmat av kjøtt og fisk unntaket. Folk spiste helst «gammelmat» som de hentet på stabburet, det var spekemat av kjøtt og fisk.

Hos oss kan du lage din egen erkenorske delikatesse. Med skinke fra Naturgris har du et glimrende utgangspunkt til å lage en alle tiders spekeskinke. Skinkene er store og med en struktur som egner seg utmerket til speking.

Skinkene henger i et spekeloft nær 1000 meter over havet i Jotunheimens forgård, der er de sikret god speking i tørr, kald og ren fjelluft. Plassen skinkene henger til speking er avgjørende for om det blir et godt resultat eller ikke, men et godt forarbeid er også essensielt.

Før skinken kan henges opp til speking må den masseres fra knoken og forover flere ganger. Etter massasje og knaing blir skinken pakket inn i rikelig med salt. Etter ønsket saltetid, tas de opp og legges til modning. Etter modning blir skinken vannet og vasket.

Etter salting, modning, vanning og vasking blir skinken stroppet og hengt opp på spekeloftet, hvor det er kjølig, tørt, luftig og mørkt – akkurat som en spekeskinke vil ha det.

Skinken henger så lenge du ønsker, men i SpekeMotell-pakken inngår 1 års losji.